Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
Hilton napisał:
optimus reaktywacja napisał:
Hilton napisał:
kinia napisał:
hej!! ja mam konto w DNB i mój limit dzienny to 10,000 nok ,a i później muszę odczekać dwa dni żeby pobrać gotówkę kolejny raz. Jeśli potrzebujesz większej kwoty to najlepiej udać się do banku. Pozdrawiam.

W banku jednorazowo w danym dniu mozna wyplacic 5000 koron, z bankomatu 10 000. Wieksze kwoty to tylko przelew.

Nie wiem skad masz te info i o jakim banku mowisz. Np w Nordea jednorazowo 25000, większą kwote na zamowienia - 24h - 48h po zamowieniu mozna ile chcesz.

Mam to info z pierwszej reki. 2 tyg. temu potrzebowalam gotowki, dokladnie 16 tys. I pani w okienku z usmiechem powiedziala mi, ze to niemozliwe. Zaproponowala, zebym z minibanku wyplacila 10 tys a ona mi w drodze wyjatku wyplaci 6 tys a nie 5.
Nie klocilam sie, zrobiam jak zaproponowala. Na pytanie dlaczego nie moge wylacic moich pieniedzy w zadanej kwocie odpowiedziala, ze limit dzienny jest 5000, chyba ze dam znac wczesniej o wiekszej kwocie.
Nie interesuje mnie to az tak bardzo, bo transakcje gotowkowe sa u mnie rzadkoscia.
Moze to zalezy od indywidualnej umowy? Nie wiem.

edit: mowa o nordea

Hilton też mam konto w nordea i z bankomatu to 10 000 bez jednej korony
a w banku bez umawiania sie to max 25000 NOK
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
qantan napisał:

Hilton też mam konto w nordea i z bankomatu to 10 000 bez jednej korony
a w banku bez umawiania sie to max 25000 NOK

Ok, mnie sie nie udalo wyplacic 16 tys. Wyglada na to, ze pani miala taki kaprys, a ja nie mialam ochoty dochodzic swojego, bo zajeloby to minimum 2 godziny, szkoda zachodu.

Mozesz mi wyjasnic jak z bankomatu nordei jestes w stanie wyplacic 9999 koron? Ja wyplacilam rowne 10 tysiecy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
STENKA79 napisał:
moze smiesznie zabrzmi?!dla mnie ma znaczenie.. chcialem zapytac ile mozna maxymalnie pobrac na raz dziennie z bankomatow w norwegi pieniazkow z konta za pomoca karty debetowej/kredytowej?
jesli ktos uprzejmy wiedziec prosze napisac
p.s glupim docinkom,tekstom dzieki
PODZIEKOWAL Z GORY.

a na umowie z bankiem jak masz wpisane??? podpisales cos czego nie czytales???
a po drugie wkladajac kate do bankomatu widzisz od razu ile mozesz wyjac....
po trzecie pytasz o kredytowke wiec do tego dochodza doatkowe koszty... no i odsetki masz drozsze ze wzgledu na wyplate gotowki...
i po czwarte: zalezy od banku i karty... z jednej moge na przyklad sciagnac gotowke max 2k jednorazowo i z limitem 50k dziennie z innej nie wyjme kasy w ogole ale niby moge zrobic przelew i tak dalej i tak dalej... wszystko masz w umowie o karte... wygrzeb papiery z szuflady...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
Hilton z tym "bez korony" to był zart
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
Z banku mozesz wyplacic tyle ile masz na koncie.
Problem w tym ze banki nie maja za duzo gotowki i dlatego prosza zeby zamawiac pare dni wczesniej.
Jezeli sie o tym zapomni to najlepiej udac sie do najwiekszego oddzialu banku jaki macie w poblizu.

Z karty kredytowej w wiekszosci przypadkow mozesz wybrac tyle ile masz limitu.
Tylko ze nie jest to zbyt oplacalne..

ze zwyklej karty np w sr banku 9700 tygodniowo.
A poza granicami norwegii to juz zupelnie inna bajka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(STENKA79)
Wiking
DO CIEKAWSKI nie z banku a bankomatu (to ze ile na koncie tyle mozesz wyplacic to wiem..) zapytalem ile z bankomatu na raz a nie banku ale niewazne juz mniej wiecej podglad tego juz mam reszcie dzieki za podpowiedzi i pomocna dlonpzdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
STENKA79 napisał:
DO CIEKAWSKI nie z banku a bankomatu (to ze ile na koncie tyle mozesz wyplacic to wiem..) zapytalem ile z bankomatu na raz a nie banku ale niewazne juz mniej wiecej podglad tego juz mam reszcie dzieki za podpowiedzi i pomocna dlonpzdr

Przeciez ci napisal ile? o co co chodzi?

Ps Raczej poglad niz podglad.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(STENKA79)
Wiking
-a ja napisalem podglad to podglad czep sie innych szczegolow !koles
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-12  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
STENKA79 napisał:

szkoda slow i czasu....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
STENKA79 napisał:
-a ja napisalem podglad to podglad czep sie innych szczegolow !koles

Ciekawe jak sie podpisujesz - tępak czy tempak.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok